T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Atlıoğlu Ortaokulu

KABUL EDİLEBİLİR KULLANIM POLİTİKASI (AUP)

.

KABUL EDİLEBİLİR KULLANIM POLİTİKASI BİLGİLENDİRME METNİ


AMAÇ Bu politikanın amacı, Atlıoğlu Ortaokulu Bilgisayar Sistemleri'nin kullanım koşullarını ve kabul edilebilir kullanım politikasını belirlemektir. o    Okulumuz'un tüm üyelerini çevrimiçi olarak korumak ve güvenliğini sağlamak. o    Teknolojinin potansiyel riskleri ve yararları konusunda Atlıoğlu Ortaokulu idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve çalışanları için farkındalık yaratmak.   o    Tüm personelin güvenli ve sorumlu bir şekilde çalışmasını sağlamak, olumlu davranışları online olarak modellemek ve teknolojiyi kullanırken kendi standartlarını ve uygulamalarını yönetme gereksiniminin farkında olmak.   o    Okuldaki tüm üyeler tarafından bilinen çevrimiçi güvenlik endişelerine yanıt verirken açıkça kullanılacak prosedürleri tanımlamak.   o    Bu politikanın, yönetim organı, öğretmenler, öğrenciler, veliler, destek personeli, harici yükleniciler, ziyaretçiler, gönüllüler ve okul adına hizmet veren veya bunları yerine getiren diğer kişiler (toplu olarak bu politikada ´personel´ olarak anılacaktır) dahil olmak üzere tüm personel için geçerli olmasını sağlamak. Sonuç olarak ana hedefimiz, internet erişimi ve kişisel cihazlar da dahil olmak üzere bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için bu güvenlik politikasının geçerli olmasıdır. Çocuklar, personel ya da diğer kişilere, çalıştıkları dizüstü bilgisayarlar, tabletler veya mobil cihazlar gibi uzaktan kullanım için okul tarafından verilen cihazlar için de geçerlidir.

 

 

A. OKUL/WEB SİTESİNİN YÖNETİLMESİ

  • Web sitesinde iletişim bilgileri okul adresi, e-posta ve telefon numarası olacaktır. Personel veya öğrencilerin kişisel bilgileri yayınlanmayacaktır. 
  • Okul Müdürü yayınlanan çevrimiçi içerik için genel yayın sorumluluğunu alacak ve bilgilerin doğru ve uygun olmasını sağlayacaktır. 
  • Web sitesi, erişilebilirlik fikri mülkiyet haklarına saygı, gizlilik politikaları ve telif hakkı da dahil olmak üzere okulun yayın yönergelerine uyacaktır. 
  • Spam maillerden korunmak için e-posta adresleri çevrimiçi olarak dikkatli bir şekilde yayınlanacaktır.
  • Öğrenci çalışmaları öğrencilerin izniyle ya da ebeveynlerinin izniyle yayınlanacaktır. 
  • Okul web sitesinin yönetici hesabı, uygun bir şekilde güçlü şifreyle şifrelenerek korunacaktır. 
  • Okul, çevrimiçi güvenlik dahil olmak üzere, toplumun üyeleri için okul web sitesinde korunma hakkında bilgi gönderecektir. 

 

B. ÇEVRİMİÇİ GÖRÜNTÜ VE VİDEOLAR YAYINLAMA 

  • Okul, çevrimiçi paylaşılan tüm resimlerin ve videoların okul resim kullanımı politikasına uygun şekilde kullanılmasını sağlayacaktır.  
  • Okul , resimlerin ve videoların tümünün, veri güvenliği, Kabul Edilebilir Kullanım Politikaları, Davranış Kuralları, sosyal medya, kişisel cihazların ve cep telefonlarının kullanımı gibi diğer politikalar ve prosedürlere uygun şekilde yer almasını sağlayacaktır.  
  • Görüntü politikasına uygun olarak, öğrencilerin resimlerinin / videolarının elektronik olarak yayınlanmasından önce her zaman ebeveynlerin yazılı izni alınacaktır. 

 

C. ZİYARETÇİ KİŞİSEL CİHAZLAR VE CEP TELEFONLARININ KULLANIMI

  • Ebeveynler ve ziyaretçiler, okulun kabul edilebilir kullanım politikasına uygun olarak cep telefonlarını ve kişisel cihazları kullanmalıdır. 
  • Fotoğraflar veya videolar çekmek için ziyaretçiler ve ebeveynler tarafından cep telefonlarının veya kişisel cihazların kullanılması, okul resim kullanımı politikasına uygun olarak gerçekleştirilmelidir. 
  • Okul, ziyaretçilere kullanım beklentilerini bildirmek için uygun tabela ve bilgileri sağlayacak ve sunacaktır. 
  • Personelin uygun ve güvenli olduğunda sorunlara karşı çıkması beklenir ve her zaman ziyaretçilerin herhangi bir ihlalini idareye bildirecektir.

 

 D. BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ SINIFI KULLANIMINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

 

BT sınıfına sıra ile girilmesine özen gösteriniz.

Kendinize ayrılan bilgisayardan başkasını kullanmayınız.

BT sınıfına kesinlikle hiçbir yiyecek ve içecek maddesi getirilmemeli ve tüketilmemelidir.

Sağlığınız için ergonomi kurallarına uyunuz; monitöre 30 cm'den daha yakın bakmayınız.

Kullandığınız bilgisayardaki her türlü arızayı anında öğretmeninize bildiriniz. Kendiniz tamir etmeye çalışmayınız. Öğretmeninizden izinsiz hiçbir parçayı  sökmeyiniz yerini değiştirmeyiniz.

Bilgisayarlara öğretmeninizden izinsiz virüs kontrolünden geçmemiş yabancı disket, CD, USB bellek takmayınız.

Öğretmenin bilgisi dışında Hard disk'e (sabit disk) herhangi bir dosya, program yüklemeye çalışmayınız.

Elektrik panosu, switch kabini ve prizlerle oynama­yınız.

Öğretmen bilgisayarı, projeksiyon cihazı, yazıcı ve tarayıcı ayarlarını kurcalamayınız.

BT sınıfı dolabını ve öğretmen masasını kullanmayınız.

Ahlak dışı, şiddet, kumar, alkol, sigara, uyuşturucuyu özendirici her türlü internet sitelerine girmek KESİNLİKLE yasaktır.

BT sınıfında  internet yoluyla yapılan kanunlara aykırı eylemlerden öğrenci sorumludur.

Bilgisayarınızı başlat menüsünden kapatınız. Açma-Kapama düğmesine basmanıza gerek yok bilgisayarınız otomatik olarak kapanacaktır.

Çalışmanız bittikten sonra bilgisayarınızı ka­patınız, sandalyenizi eski konumuna getiriniz.

BT sınıfında özel eşyalarınızı unutmayınız.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.01.2023 - Güncelleme: 18.08.2023 16:50 - Görüntülenme: 101
  Beğen | 1  kişi beğendi